Ubrzajte svoj stari iPhone za nekoliko sekundi trikom u koji je teško poverovati

Apple automatski ograničava brzinu starijih iPhone-a sa zastarelim baterijama, međutim to je moguće zaobići jednim neverovatnim trikom.

Izvor: B92, express.co.uk

Sreda, 25.08.2021.

08:44

Ubrzajte svoj stari iPhone za nekoliko sekundi trikom u koji je teško poverovati
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Obožavaoci iPhone-a godinama se žale da je Apple namerno smanjio performanse na starijim modelima svojih telefona. Činjenica da imate skup uređaj koji radi sve sporije kako stavi zaista može da bude frustrirajuća.

Neki misle da je takvo usporavanje performansi osmišljeno da bi vas nateralo da nadogradite vaš uređaj na skuplji model.

Međutim, sam Apple je saopštio da ima nameru da spreči neočekivana isključivanja zbog zastarelosti baterije, što kompanija prema svom saopštenju, pokušava da spreči.

Smanjenje performansi telefona manje opterećuje bateriju i izbegava njeno preopterećenje, što postaje sve verovatnije kako litijum-jonska baterija počinje da zastareva. U svakom slučaju, to je veliki problem Apple korisnika i ne čudi što očajnički traže rešenje.

Sada, uz pomoć korisnika Reddita i njihovog hakerskog trika, život iPhone korisnika bi mogao da bude malo lakši.

Izgleda da je rešenje problema progovoriti malo Francuski. Ako ne drugačije, onda postavljanjem vašeg regiona na Francusku u postavkama telefona. Promenu ćete pronaći u aplikaciji Podešavanja, pod “Opšte“. Dodirnite “Jezik i regija“, a zatim odaberite Francusku kao svoju regiju i završili ste.

I zaista radi, prema izvorima sa nekoliko web lokacija koje su to isprobale, prenosi express.co.uk. GeekBench test na iPhoneu 7 otkrio je da je rezultat rada telefona značajno skočio, pokazujući da CPU radi brže kada je postavljen na Francusku.

U čemu je tajna? Vratimo se u 2020. godinu, kada je Francuska kaznila Apple sa ogromnih 25 miliona evra zbog ograničavanja performansi starijih iPhone uređaja. Od iOS 10.2, operativni sistem je ograničio maksimalne performanse starijih uređaja, navodno kako bi manje trošio bateriju - što je navodi se dalje, ponekad čak dovodilo do isključivanja uređaja. Dok su druge zemlje dopustile IT gigantu da se provuče i na tom polju, Francuzi su naterali čuvenu kompaniju da mora da isključi tu funkciju za korisnike u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: