The Verge izveštavali o palim sajtovima na Google Docs-u, zaboravili da ograniče uređivanje

Kako je web stranicu sa vestima iz sveta tehnologije The Verge, kao i mnoge druge svetske kompanije širom sveta, zadesio masovni prekid rada interneta, taj internet magazin je pokušao da zaobiće problem pomoću Google dokumenata, koji su i dalje funkcionisali.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2021.

14:30

Default images

Uprkos masovnim poremećajima, usluga je i dalje bila dostupna, pa su na Tvitteru podelili vezu do dokumenta i saopštili čitaocima da ostanu u toku sa novostima. Izgledalo je kao dobra ideja u tako neizvesnoj situaciji, ali postojao je jedan mali problem. Zaposleni su zaboravili da ograniče mogućnost uređivanja dokumenta, što znači da je skoro svako mogao imati kratak vremenski period pisanja za Verge. Od tog momenta, dokument je ipak ograničen, međutim ne pre nego što su Twitter korisnici ostavili svoj pečat na njemu. Jedna poruka glasila je: "Zdravo, dakle ovako izgleda kraj sveta. Mi smo svi najbolji drugari hola! Pa, ovo je vrlo zabavno."

Šaljivi komentari su se nizali vrlo brzo: "Ko je glupa kobasica koja je omogućila uređivanje? Internet je bio greška. Uzbuđen sam zbog svog novog posla urednika u Verge-u."

Neko je svojim doprinosom u tekstu ukazao na problem - "Ne zaboravljajući da isključe uređivanje - lmao. Sada svi mogu da pišu za The Verge."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: