Amazon, Apple neće dodatno naplaćivati muziku visokokvalitetnog zvuka

Amazon i Apple omogućiće korisnicima da strimuju visokokvalitetni zvuk bez gubitaka, bez dodatnih troškova, dok istražuju nove načine da pretplatnike prilagode svojim uslugama, usred jake konkurencije.

Izvor: Reuters

Ponedeljak, 17.05.2021.

21:55

Amazon, Apple neće dodatno naplaćivati muziku visokokvalitetnog zvuka
Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

Amazon Music, koji je do sada naplaćivao za zvuk bez gubitaka, u ponedeljak je postao prva velika muzička usluga koja je pretplatnike nadogradila na taj format.

“Lossless” je kvalitetniji audio format koji čuva svaki detalj originalne audio datoteke bez kompresije kvaliteta tokom strimovanja.

Usluga Tidal, američkog repera Džej Zi-ja, bila je među prvima koji su razvili tehnologiju, naplaćujući 19,99 dolara mesečno za muziku bez gubitaka. Amazon Music Unlimited, gigant e-trgovine sa muzikom bez gubitaka, koštaće manje od polovine po standardnoj ceni od 9,99 dolara mesečno. U odnosu na to, Apple je saopštio da će pretplatnici moći da slušaju ceo njegov muzički katalog sa više od 75 miliona pesama do sledećeg meseca u formatu bez gubitaka, ali i bez dodatnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: