Facebook nudi nove načine za uklanjanje svih podataka sa najveće društvene mreže na svetu

Iako milijarde ljudi i dalje svakodnevno koriste taj sajt - takođe postoji značajan deo korisnika koji bi voleli da ostave tu društvenu mrežu iza sebe. Zbog njih, Facebook je olakšao prenos postova i beležaka sa web lokacije, proširujući svoj postojeći alat za izvoz podataka u novom ažuriranju.

Izvor: Androidpolice

Utorak, 20.04.2021.

19:55

Facebook nudi nove načine za uklanjanje svih podataka sa najveće društvene mreže na svetu
Foto: shutterstock.com

Od danas korisnici mogu da krenu u Facebook meni za podešavanja da bi aktivirali ove nove alate za prenos. Objave i beleške se mogu izvesti u Google dokumente, Blogger i WordPress, što olakšava arhiviranje i skladištenje vašeg sadržaja na spoljnim platformama. Izvoz fotografija i video zapisa u aplikacije kao što su Google Photos i Dropbox je već podržan, ali ovo novo uključivanje olakšava uklanjanje vašeg najvrednijeg sadržaja sa web lokacije.

Ako želite da isprobate, idite u meni podešavanja vašeg profila da biste započeli. Izaberite "Prenesi kopiju svojih podataka (eng. Transfer a Copy of Your Information)" na kartici "Vaše Facebook informacije (eng. Your Facebook Information)", a zatim odaberite između fotografija, video zapisa, postova i beleški pre izvoza. Višestruki transferi mogu biti aktivni odjednom, zato ne brinite koji ćete prvo odabrati. U zavisnosti od platforme koju odaberete, možda ćete morati da dodelite dozvole Facebook-u za prenos podataka.

Iako je ovaj alat trenutno ograničen na samo tri spoljne aplikacije, kompanija se nada da će u budućnosti proširiti podržane tipove podataka i partnere. Ako ste čekali jednostavan način da svoje postove izvezite u drugu aplikaciju pre nego što zauvek napustite Facebook, taj dan je konačno stigao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: