Uprkos nevoljama sa Cyberpunk 2077, CDPR zaradio pola milijarde dolara u 2020. godini

U 2020. godini je dosta toga pošlo po zlu, a obožavatelji igrara su imali čemu da se raduju – Cyberpunk 2077, piše play.co.rs. Igra je tokom prošle godine odlagana u nekoliko navrata, da bi se konačno pojavila u decembru sa jako lošim performansama i velikom količinom bagova, što je razočaralo publiku. I pored toga, poljski studio je ostvario rekordan profit.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

11:47

Uprkos nevoljama sa Cyberpunk 2077, CDPR zaradio pola milijarde dolara u 2020. godini
Foto: Tinxi / Shutterstock.com

Muke za CD Projekt Red su postale brojne, poput povlačenja igre za Playstation prodavnice i raznih legalnih peripetija, među kojima su bile i tužbe nekih igrača zbog toga što su smatrali da je igra nedovršena izašla na tržište. Međutim to nije sprečilo kompaniju da obrne rekordan profit.

CD Projekt Red je objavio procenu profita na Twitteru, gde je navedeno da se zaradilo oko 562 miliona dolara, a od toga je čist profit 303 miliona dolara, navodi play.co.rs. Ovo je odlična zarada za CDPR tokom 2020. godine, sa Cyberpunk 2077 kao primarnim vodičem, dok je kompaniji u ovome takođe pomogao i dalje popularni The Witcher 3.

Poljski CDPR će dobar deo zarade ponovo uložiti u Cyberpunk 2077, pre svega kako bi se ispravili i dalje aktuelni problemi, koji su opstali nakon dolaska nekoliko zakrpa. Šef poljske kompanije je nedavno iskazao da se od igre neće odustati, već da je cilj da se ona prodaje i narednih godina, tako da će za to svakako biti potrebna pozamašna investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: