NVIDIA upozorava:"Bez kupovine grafičkih karti ove godine"

Ukoliko vam je bilo teško jer pokušate da kupite novu grafičku kartu GeForce RTX 30 serije - ove godine uopšte neće biti bolje, jer svi to pokušavaju.

Izvor: Tweaktown

Petak, 16.04.2021.

13:55

NVIDIA upozorava:
Foto: SvedOliver / Shutterstock.com

NVIDIA je saopštila da 2021. godina neće postati bolja za PC igrače i da će se nestašica GPU-a nastaviti tokom cele 2021. i do 2022. godine. Finansijski direktor kompanije Colette Kress objasnila je tokom godišnjeg dana investitora kompanije NVIDIA: "Očekujemo da će potražnja i dalje premašivati snabdevanje većim delom ove godine. Naš operativni tim je okretan i fantastično izvršava svoje projekcije. Zbog toga, očekujemo da će nam se zalihe povećavati kako godina bude odmicala."

Kompanija primećuje da su se mnogih grafičkih kartica dokopali kripto rudari, pri čemu je NVIDIA reagovala na kripto-majnere, koji kupuju GPU-ove u ogromnom broju predstavljanjem nove serije GPU-a za rudarstvo Cripto Mining Processor (CMP).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: