Muzička striming usluga Spotify dobija sopstvenog glasovnog asistenta

Usluga audio striminga ima glasovnog asistenta u aplikaciji kojim možete da rukujete bez ruku, pa tako možete da zatražite od aplikacije da reprodukuje pesmu, izvođača ili plejlistu nakon što kažete "Hej, Spotify".

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

10:55

Muzička striming usluga Spotify dobija sopstvenog glasovnog asistenta
Foto: Profimedia

Pre toga naravno, trebalo bi da odobrite dozvolu aplikaciji Spotify za pristup mikrofonu ako želite da koristite funkciju, koju možete da uključite iz odeljka za glasovne interakcije u meniju. Kao što je primetila GSM Arena, politika privatnosti kompanije Spotify navodi da usluga skladišti snimke i transkripcije vaših pretraga već nakon što izgovorite budnu reč ili dodirnete dugme za glas.

Naravno, ovo nije sistemski glasovni asistent poput Siri ili Google Assistant-a i funkcionisaće samo kada imate otvorenu aplikaciju.

Izgleda da Spotifi-ov glasovni asistent u aplikaciji ne čini mnogo toga više, a sve ostalo Siri i Google Assistant već rade neko vreme. Međutim, to bi moglo utrti put glasovnim komandama i kontroli u Spotify Car Thing-u, uređaju o kojem se šuška, a koji se u javnosti nazivao baš tako i za kojim se dugo pričalo da bi mogao da parira CarPlay-u, Android Auto-u i Echo Auto-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: