Poznati novi detalji o novim najjeftinijim iPhone modelima

U jeku prošlogodišnje pandemije, Apple je predstavio novu generaciju iPhone SE uređaja koji je doneo novu i modernu tehnologiju i hardver starom dizajnu, a pokazao se kao prilično popularan među korisnicima.

Izvor: B92

Subota, 03.04.2021.

16:48

Poznati novi detalji o novim najjeftinijim iPhone modelima
Foto: depositphotos/boggy22

Glavni razlog za to, kao i kod prethodnog modela SE, jeste cena, jer je riječ o najjeftinijem iPhone modelu.

Paralelno sa novom iPhone generacijom koju će predstaviti ove godine, dizajneri i inženjeri "jabuke" razvijaju i novi model iz serije SE koji na tržištu, prema najnovijim informacijama, možemo očekivati tek 2022. godine.

Ono što će gotovo sigurno razočarati ljubitelje Apple uređaja, jeste što novi iPhone SE verovatno neće po dizajnu mnogo da se razlikuje od prošlogodišnjeg.

I dalje bi trebalo da ima LCD umesto OLED-a kakav se koristi u novim telefonima, i to dijagonale 4,7 inča, prenosi Zimo.

Takođe, novi SE neće imati "notch", već će kamera biti smeštena u gornjem delu iznad ekrana, kao u starijim modelima. Novitet koji bi trebalo da očekujemo, a koji svakako treba spomenuti, jeste podrška za 5G mrežu.

Bitnije promene kod iPhone SE modela mogli bismo da vidimo tek 2023. godine, kada se očekuje ekran dijagonale 6,1 inča, ali i prednja kamera smeštena u trupici na ekranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: