Kako da jednostavno sačuvate lozinke na iPhone uređaju?

Apple oduvek ističe da je privatnost korisnika vrlo važna, a to potvrđuju i sistemom za jednostavno i sigurno čuvanje lozinki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2021.

09:00

Kako da jednostavno sačuvate lozinke na iPhone uređaju?
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Ako posećujete veliki broj internet-stranica i online servisa, onda sigurno imate gomilu lozinki koje morate da zapamtite. S obzirom na to da korišćenje iste lozinke za više profila možda nije najbolja ideja, od koristi bi vam moglo biti skladištenje lozinki na iPhone uređaju.

Kako se koristi iCloud Keychain?

iCloud Keychain je alat za skladištenje lozinki, brojeva kreditnih kartica i drugih važnih informacija koji radi na svim Apple uređajima. Ovo znači da ćete, ako želite da se samo prijavite na neku internet-stranicu ili da upišete šifru za WiFi, bez problema sve moći automatski da odradite koristeći iCloud Keychain.

Gde da nađete aplikaciju?

Nema potrebe za bilo kakvim preuzimanjem - Keychain je instaliran na iPhone kao osnovna aplikacija, što znači da sve informacije imaju dodatnu dozu zaštite od slučajnog preuzimanja nepoželjnih aplikacija, prenosi tPortal.

Takođe, sve lozinke koje ukucate biće enkriptovane, što znači da ih neće moći d aih pročita niko osim vas.

Još jedna korisna funkcija Keychaina je što prati vaše lozinke i upozorava vas ako je neka od njih ugrožena.

Za pronalaženje ugroženih lozinki na iPhone uređaju odaberite Settings -> Passwords -> Security Recommendations i tamo ih po potrebi promenite. Jednostavno birajte lozinku i pritisnite na "Change Password on Website".
Depositphotos/maxkabakov
Kako pregledati sačuvane lozinke?

Uđite u Settings, pronađite Passwords, potvrdite svoj identitet i nakon toga ćete videti listu svih lozinki na vašem uređaju.

Kako izbrisati sačuvanu lozinku?

Dovoljno je samo da otvorite Settings, odaberete Passwords, potvrdite svoj identitet i zatim odabirom "Edit" opcije obrišete lozinku po želji. Kako da izbrišem Keychain?

Otvorite Settings, zatim svoje ime na vrhu ekrana.

Odatle odaberite iCloud -> Keychain i isključite ga, prenosi portal Make Use Of. iPhone će vas pitati da li želite da snimite ili obrišete lozinke. Ako odaberete brisanje, lozinke će nestati sa svih sinhronizovanih iCloud uređaja, i neće moći više da ih vratite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: