Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama

Sony je podneo zahtev za patent pod nazivom "sistem i metod za generisanje korisničkih unosa za video-igru" koji bi trebalo da omogući igračima da koriste uobičajene kućne predmete kao kontrolere, a dali su i primer kako bi banana mogla da se upotrebi za kontrolu video-igara.

Izvor: play.co.rs

Četvrtak, 04.03.2021.

16:04

Uskoro ćemo banane koristiti za upravljanje video-igrama
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Cene modernih kontrolera su prilično visoke, pa ovo zvuči kao genijalna alternativa koja će gejming učiniti još pristupačnijim "običnom čoveku".

Kompanija u svom zahtevu upravo i napominje da izrada ovih periferija može da bude komplikovana u zavisnosti od modela, i iz tog razloga dosta košta. Idealno bi bilo kada bi korisnik mogao da koristi jeftin, jednostavan i neelektronski uređaj kao perifernu opremu, prenosi play.co.rs.

Patent funkcioniše tako što koristi kamere koje skeniraju i indentifikuju objekat u rukama igrača i onda prate njegovo kretanje. To znači da teoretski možete da koristite jastuk kao volan ili šargarepu za igranje Flight Simulatora.

Postojaće, verovatno, i mogućnost da se nekako dugmići nanesu na objekat za komplikovanije video-igre. Sony je u poslednje vreme počeo da iznenađuje sa inovacijama, počev od nove generacije VR sistema, a još ćemo videti da li će i novi patent dobiti zeleno svetlo.

Svakako zvuči kao zanimljivo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: