Jeftino smo prodali slobodu [podcast]

Banovani Trump, napušteni WhatsApp, CES preko interneta i Samsung Galaxy S21, u samo dve nedelje.

Izvor: B92

Subota, 16.01.2021.

09:00

Jeftino smo prodali slobodu [podcast]
Foto: depositphotos/adrenalina

Nestanak Trumpa sa društvenih mreža pokrenuo je pitanja mnogo bitnija i šira od bilo kog naloga, pa makar to bio nalog odlazećeg predsednika Amerike. Kako je pitanje slobode govora postalo pitanje slobode izbora, koliko je društva u društvenim mrežama i u kom smeru krenuti ka rešenju, važne su teme 113. Tehnopolisa. CES se ove godine desio na internetu, što nama koji inače ne bismo otišli u Las Vegas uopšte nije loše palo. Videli smo mnoštvo elektronike, elektronski.

Posebni CES ipak je ostao u senci efikasnog i konkretnog Samsunga. Ispratili smo ovogodišnje "raspakivanje" koje je sa jedne strane donelo nove uređaje, posebno Galaxy S21, a sa druge nastavak šire priče o novom drugarstvu između Samsunga i Googlea.

Splet okolnosti je hteo da priču o masovnom prelasku na Signal i Telegram ne zaključimo odlukom Facebooka da promene u vezi sa politikom privatnosti WhatsAppa koje su do egzodusa dovele odloži za 3 meseca, budući da je vesti stigla ubrzo pošto smo završili snimanje.

Hvala na slušanju!

00:00 Uvod
01:59 Trump, Twitter i sloboda
18:20 CES 2021
24:40 Samsung Galaxy Unpacked 2021
36:59 WhatsApp, Kina protiv Alibabe


Pretplatite se na Tehnopolis Podcast u vašem omiljenom programu za slušanje podcasta, pratite nas na Twitteru (Aleksandar, Ivan) i Mastodonu, Apple Podcastsu, Google Podcastsu, Deezeru, Pocket Castsu, TuneInu, YouTubeu, ocenite nas u Apple Podcastsu ili gde god nas slušate, ostavite komentar, pišite nam i pomozite nam da budemo još bolji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: