WhatsApp dao autogol: Signal "porastao" više od 9.000%, Telegramu skočila popularnost

Mnogi korisnici aplikacije WhatsApp su odlučili da obrišu svoje naloge, a najviše "zahvaljujući" novim pravilima o podacima koje je Facebook doneo.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2021.

11:35

WhatsApp dao autogol: Signal
EPA/RITCHIE B. TONGO

Podsetimo, WhatsApp je pre nekoliko dana obavestio korisnike o tome kako će uskoro doći do promene u politici koja se tiče privatnosti.

U principu, ljudi koji ga koriste će morati da daju pristanak za deljenje podataka sa Facebookom. Da stvari budu još gore, nalozi biti obrisani korisnicima koji ne pristanu na ovo, pa onda "pristanak" i nema baš mnogo smisla.

Novo ažuriranje biće objavljeno 8. februara, a da bi podaci bili deljeni sa Facebookom, nije neophodno da imate profil na ovoj društvenoj mreži, prenosi tPortal.

Kako prenosi Sensor Tower, dajući i podatke koji bi potkrepili tu tvrdnju, mnogi su odlučili da izbrišu svoj WhatsApp nalog i pređu na konkurentske aplikacije. Naime, Od kada su promene u politici privatnosti najavljene,

Istovremeno, WhatsApp koji je do skoro vladao svetom aplikacija za dopisivanje, imao je od 6. do 10. januara "samo" 1,3 miliona preuzimanja. Ako bismo to preveli u procente, u pitanju je pad od približno 35% u odnosu na prethodnih 5 dana.

Telegram je, tako, u poslednja 72 sata dobio čak 25 miliona novih korisnika, saopštio je Pavel Durov, osnivač.

Najveći porast preuzimanja je zabeležila, ipak, aplikacija Signal. Od 1. do 5. januara, imala je samo 24.000 preuzimanja, a od 6. do 10. januara, čak 2.3 miliona, što je rast od neverovatnih 9,483%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: