Prevaranti sve gori: Prodaju fotografije novog Sonija za 700 dolara

O traženosti PlayStation 5 konzole svedoče razne priče koje uključuju preprodaju tih uređaja po visokim cenama, ali i pokušaje prodavanja lažnih artikala.

Izvor: B92

Utorak, 01.12.2020.

09:15

Prevaranti sve gori: Prodaju fotografije novog Sonija za 700 dolara
Foto: depositphotos/DecaStock

Na online prodavnici eBay poslednjih dana se, tako, pojavio trend u kom niz trgovaca prodaje fotografije PlayStation 5 konzole po cenama od 700 dolara i više. Oni koji ne čitaju pažljivo na kraju umesto konzole, kupe samo fotografiju.

Iako je, u suštini, krivica na onome ko nije obratio pažnju na ono što kupuje, eBay je osudio ovu praksu, pa su rekli da će zabraniti takve pokušaje "nasamarivanja" kupaca željnih PlayStationa 5, prenosi Hcl.hr.

"Osuđujemo prodavce koji pokušavaju da nasamare druge korisnike. U procesu smo uklanjanja svih unosa fotografija PS5 konzola sa naše platforme i primenićemo odgovarajuće akcije protiv onih koji su ih prodavali", objavili su.

Takođe su napomenuli da kupci moraju detaljno da čitaju uslove kupovine, a predlažu im i da koriste transakcije direktno preko eBaya, jer u tom slučaju mogu da dobiju povraćaj novca ako se ispostavi da nisu dobili ono što su naručili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: