Fejsbuk objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi

Kompanija Fejsbuk je u četvrtak uveče prvi put obelodanila informacije o rasprostranjenosti govora mržnje na svojoj platformi, rekavši da na 10.000 sadržaja u trećem kvartalu ove godine, 10 do 11 sadrže govor mržnje.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

08:45

Fejsbuk objavio prve podatke o govoru mržnje na platformi
Foto: Getty/Justin Sullivan / Staff

Iz sedišta kompanije u San Francisku su saopštili da na uzroku od 22,1 miliona govora mržnje, 95 odsto je momentalno identifikovano, naspram 22,5 miliona u prethodnom kvartalu, preneo je Rojters.

Fejsbuk dodaje da je preuzeo sve moguće akcije da ukloni govore mržnje, raznim upozorenjima, gašenjima naloga ili prosleđivanjem tekstova nadležnim službama.

Fejsbukov šef za sigurnost i integritet, Gaj Rouzen, rekao je da će reviziju govora završiti 2021. godine.

U oktobru, kompanija je objavila da je redefinisala šta je po njihovim pravilima govor mržnje, pa je počela da zabranjuje sadržaje koji negiraju ili izvrću informacije o Holokaustu.

U trećem kvartalu godine, Fejsbuk je uklonio 19,2 miliona nasilnog sadržaja, u odnosu na 15 miliona u drugom kvartalu, dok je na Instagramu uklonjeno 4,1 milion snimaka nasilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: