Google predstavio Pixel 5 i druge uređaje: Pobednik - Chromecast FOTO/VIDEO

Kompanija Google danas je predstavila nekoliko novih uređaja.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2020.

16:02

Google predstavio Pixel 5 i druge uređaje: Pobednik - Chromecast FOTO/VIDEO
Foto: GettyImages/David Ramos

Osim Pixel 5 modela, videli smo još nekoliko zanimljivih stvari, a sve ste mogli da pratite upravo ovde, na našem Live blogu.

Bilo je predviđeno da danas vidimo četiri uređaja, a tako je i bilo. Predstavljeni su Google Pixel 5, Google Pixel 4a 5G, Google Nest Audio i novi Google Chromecast/TV.

Krenimo redom kojim su i predstavljeni.

Predstavljanjem novih Googleovih uređaja u novoj epizodi Tehnopolis podcasta bavili su se Ivan Jelić i Aleksandar Miladinović, snimljenoj odmah nakon događaja: Google Chromecast i Google TV

Google TV je servis koji očigledno pokušava da parira Android TV-u i Apple TV-u. Biće povezan sa svim ostalim uređajima, a YouTube je potpuno integrisan. Podržava i Picture-in-Picture režim, a debitovaće na novom Chromecast uređaju.

Chromecast je, verovatno, najprijatnije iznenađenje danas. U pitanju je uređaj koji kođta samo 49$, pa će zbog toga biti veoma konkurentan na tržištu. Po prvi put, Google je u svoj uređaj uključio i daljinski upravljač - sa istaknutim dugmićima za YouTube, Netflix i Google asistenta. Google Nest Audio

Ovo je još jedan očekivani uređaj - unapređeni Google pametni zvučnici. Pokušavajući da budu konkurentni Apple Home Pod-u, kođtaju samo 99$.

U odnosu na prethodnu ediciju, Google Home, razlikuju se po tome što imaju 50% jači bass i 75% jači zvuk - nije loše. Google Pixel 4a 5G i Google Pixel 5

Prvi od dva telefona koji su danas predstavljeni, Google Pixel 4a 5G ima 6GB RAM memorije uz 128GM prostora za skladištenje i bateriju od 3885 mAh. Njegova najveća prednost je, naravno, to što podržava 5G mrežu, a košta 499$.

Google Pixel 5, koji su svi toliko iščekivali, možda će biti i ređi izbor korisnika od 4a 5G modela, jer košta 699$.

Prilično nejasnu stvar je Google ovde uradio - ova dva modela imaju manje-više identične karakteristike, a razlikuju se po bateriji, i to tek neznatno (4.080 mAh vs. 3885 mAh), RAM memoriji (8GB vs. 6GB) i dijagonali ekrana (6 inča vs. 6.2 inča - da, Pixel4a 5G je veći).

Čipset je isti i kod jednog i kod drugog, kao i kamere, a Pixel 4a 5G ima i 3.5mm audio džek.

U ovoj fino napravljenoj tabeli možete da vidite poređenje Google Pixel 5, Google Pixel 4a 5G i Google Pixel 4 modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: