Dodeljene Leading Lights nagrade, među dobitnicima i A1 Telekom Austrija Grupa

Dodeljena je i ovogodišnja internacionalna nagrada "Leading Lights Awards 2020". Dobitnik je A1 Telekom Austrija Grupa, pod čijim okriljem posluje i Vip mobile, i to u kategoriji "Najinovativnija strategija u oblasti AI i analitike".

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2020.

15:56

Dodeljene Leading Lights nagrade, među dobitnicima i A1 Telekom Austrija Grupa
Foto: Promo

Ovu nagradu osvojio je projekat SARA, čiji je razvoj pokrenut u Srbiji, a čiji je cilj da olakša i ubrza rad na optimizaciji i poboljšanju servisa oslanjajući se na veštačku inteligenciju.

Platforma SARA (Superior Analitics for Radio Access) biće implementirana kao podrška za uvođenje i rad RAN mreža grupe, ali i kao podrška evoluciji 5G tehnologije.

U pitanju je alat koji unapređuje servise za skladištenje podataka, dugoročno planiranje kapaciteta i predviđanje resursa potrebnih nekoliko godina unapred za postojeće i nove tehnologije, identifikujući potencijalne smetnje i pružajući adekvatne predloge za najbrže rešenje.

Inače, program Leading Lights dodelio je nagrade u 21 kategoriji, za dostignuća u komunikacionoj tehnologiji, aplikacijama, uslugama, strategijama i inovacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: