Za sada ipak bez zabrane "Tik toka" u SAD

Odlukom jednog federalnog suda u SAD, privremeno je obustavljeno stupanje na snagu zabrane koju je administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela za mobilnu komunikacionu aplikaciju "Tik tok", koja je u vlasništvu jedne kineske kompanije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.09.2020.

11:00

Za sada ipak bez zabrane
Foto: Gettyimages / Justin Sulivan / staff

Kako izveštava CNN, ovakva odluka suda, doneta samo nekoliko sati pre nego što je zabrana trebalo da stupi na snagu, predstavlja pobedu za "Tik tok", čiji su pravni zastupnici podneli žalbu povodom zabrane zbog, kako su naveli, njene neustavnosti i kršenja procedure.

Kako je na jučerašnjem vanrednom saslušanju rekao jedan od zastupnika, zabrana bi predstavljala neuobičajen postupak upravo u vreme kada je potreba za slobodnom, otvorenom i pristupačnom komunikacijom u SAD u svom zenitu pred novembarske predsedničke izbore.

Sa druge strane, advokati koji u ovom sporu predstavljaju državu istakli su da činjenica da je vlasnik "Tik toka" kineska kompanija prestavlja "neposrednu pretnju" po nacionalnu bezbednost SAD, budući da Trampova administacija tvrdi da podaci o korisnicima "Tik toka" u Americi potencijalno mogu završiti u rukama kineskih vlasti.

"Tik tok", međutim, negira tu mogućnost i ističe da ti podaci ostaju u SAD, a da se njihove rezervne kopije čuvaju u Singapuru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: