PlayStation 5 video-igre najskuplje do sada: Da li ćete ih ipak kupovati? VIDEO

Cena PlayStation 5 konzola čini se kao pristupačna mnogima, ali šta je sa PS5 video-igrama?

Izvor: B92

Četvrtak, 17.09.2020.

09:57

Default images

Sony PlayStation 5 konzole dolaze sa cenom od 400/500$ u zavisnosti od željene verzije, što je sasvim razumna cena, pogotovu kada se u obzir uzmu faktori i otežavajuće okolnosti pod kojima će se nova generacija pojaviti 19. novembra.

Ovo predstavljanje pokrenulo je i temu poskupljenja video-igara, koja je bila aktuelna pre par meseci. Sony će se priključiti trendu "dizanja" cena, pošto je izjavio kako će PS5 igre koštati 70 dolara umesto 60, što je do sada bilo, moglo bi se reći, standard.

To će svakako važiti za sve AAA ekskluzive na kojima rade Sony studiji, a za sada je potvrđeno da će biti potrebno izdvojiti 70 dolara za Demon’s Souls Remake, Destruction All Stars i Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, prenosi play.co.rs.

Igrači za porodične video-igre, i one izvan AAA ranga, mogu očekivati nižu cenu, kao što će recimo Sackboy A Big Adventure koštati 60 dolara.

Što se tiče video-igara na kojima rade drugi studiji i izdavači, slika o povećanju nije potpuno jasna, ali će verovatno veliki broj njih podići cenu. Nedavno je Activision potvrdio da će Call of Duty: Black Ops Cold War verzija za novu generaciju konzola koštati 70 dolara, dok drugi izdavači prate situaciju.

PlayStation ekskluzive koje će se pojaviti od prvog dana za PS5 su:

* Demon’s Souls
* Spider-Man: Miles Morales
* Astro's Playroom
* Destruction All Stars
* Sackboy: A Big Adventure
* Devil May Cry 5: Special Edition (na drugim platformama stiže samo Vergil DLC)


Još nekoliko video-igara je najavljeno, a tu spadaju:

Harry Potter: Hogwarts Legacy Final Fantasy XVI Tizer za novi God of War: Ragnarok Zanima nas i vaše mišljenje. U anketi ispod možete da glasate, a u komentarima da obrazložite zbog čega ste baš tako glasali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: