Aplikacija više nije dostupna u Hongkongu

"Tik tok", globalno popularna mobilna aplikacija za objavljivanje kratkih video snimaka, više nije dostupna korisnicima u Hongkongu zbog novog kineskog zakona o nacionalnoj bezbednosti za područje tog grada.

Izvor: Tanjug

Petak, 10.07.2020.

18:45

Aplikacija više nije dostupna u Hongkongu
Ilustracija/Foto: depositphoto/ LDProd

Po usvajanju restritkivnog zakona, pekinška kompanija "Bajtdens" prošle sedmice je najavila da će rad te aplikacije u Hongkongu biti obustavljen.

"Tik tok" se nedavno našao pod lupom nadležnih u SAD i drugim zemljama zbog zabrinutosti da bi aplikacija podatke o svojim korisnicima mogla da prosleđuje kineskim vlastima.

"Bajtdens" je juče saopštio da se nikakvi podaci o korisnicima ne prosleđuju vlastima i da to ne bi bilo učinjeno čak ni kada bi one to zatražile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: