Windows 10 korisnici opet u problemu: Nemoguće blokirati ažuriranja, čak i ako kvare računar

Microsoft uvodi neke fundamentalne izmene u načinu na koji ažuriranja rade na određenim verzijama operativnog sistema Windows 10.

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

10:34

Windows 10 korisnici opet u problemu: Nemoguće blokirati ažuriranja, čak i ako kvare računar
Foto: depositphotos, michaklootwijk

Microsoft nije imao puno sreće sa nedavnim ažuriranjima - korisnici koji su se suočavali sa raznim problemima, od toga da im neki fajlovi nestaju, do toga da im štampači ne rade.

Nažalost, Microsoft uklanja mogućnost da se "preskoče" Windows 10 ažuriranja. Sada, korisnici Windows 10 mogu "pauzirati" ažuriranje sedam dana u glavnoj aplikaciji Windows Update.

Međutim, često je potrebno više od nedelju dana kako bi se ispravili svi problemi u novim ažuriranjima, ali je moguće pauzirati pet puta zaredom. Tako, praktično, dobijate maksimum od 35 dana pauziranja, piše Daily Express.

S druge strane, Windows 10 Pro korisnici mogli su da odaberu blokiranje ažuriranja za najviše 365 dana iz "Advanced options" odeljka. Ovo je važno se jer biznis korisnici često oslanjaju na Windows aplikacije i, ukoliko neko ažuriranje ima "bagove" isprva, šteta po njihov posao može da bude ogromna.

Ali nakon prelaska na Windows 10 Version 2004, (Windows 10 May update), ova mogućnost je isključena.

Od sada će svi koji koriste Windows 10, bez obzira na to da li je u pitanju obična ili Pro verzija, moći da pauziraju ažuriranje maksimum 35 dana (na svakih sedam dana po jednom, i tako pet puta).

Ovo ne bi ni trebalo da bude problem, da su sva ažuriranja bez greške. Međutim, i sami znamo koliko se muče Windows korisnici, s obzirom na to da znaju da je svako novo ažuriranje poput "mačke u džaku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: