Snalažljivi kriminalci: Dronovima švercovali drogu preko granice

Dronovi su odlični za fotografisanje ili pravljenje video-snimaka, a pošto su relativno jeftini, mnogima su lako dostupni. Međutim, kao i sve drugo, i oni su podložni zloupotrebama.

Izvor: B92

Sreda, 24.06.2020.

10:32

Snalažljivi kriminalci: Dronovima švercovali drogu preko granice
Foto: ilustracija, Depositphotos, rustsleeps

To je bio slučaj u Singapuru, kada su četiri čoveka uhapšena jer su pokušali da, pomoću drona, švercuju drogu iz Singapura u Maleziju.

Kako su rekli u singapurskom Centralnom birou za narkotike, lokalna policija uočila je iznad Krandži rezervata "Neobičnu aktivnost nekakve letelice". Ovo je podstaklo dalju istragu, a naposletku su otkrili da je za dron pričvršćena vrećica puna droge, a pronašli su i dvojicu od četvorice koji su bili umešani u čitavu operaciju.

Nakon pretresa automobila uhapšenih, otkrivene su veće količine heroina i ekstazija.

Ovo nije prvi put da da se dronovi koriste za ilegalnu aktivnost. Od ranije su poznati slučajevi gde su se bespilotne letelice koristie za krijumčarenje droge i drugih nedozvoljenih sredstava u zatvor.

Pre nekoliko godina, takođe, čak je bilo i pokušaja bekstva iz zatvora, a dronovi su korišćeni kako bi zatvorenicima dostavili neophodne alatke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: