Aplikacija za dopisivanje stala uz demonstrante: Zamućuje lica na fotografijama

Aplikacije za dopisivanje koje nude end-to-end enkripciju su sve popularnije tokom protesta širom sveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.06.2020.

13:07

Default images

End-to-end enkripcija omogućava da sadržaj razgovora bude dostupan samo onima koji u njemu učestvuju, a neke od ovih aplikacija nude i zaštitu lozinkom. To, na primer, podržavaju WhatsApp, iMessage, Telegram i Signal.

Prošle godine, tokom protesta u Hong Kongu, Telegram je postao popularan. Sada je došlo vreme da Signal dobije na značaju u SAD, gde ga sve više ljudi preuzima od kako su počeli protesti izazvani ubistvom Džordža flojda prošle nedelje, piše Bgr.

Iz tog razloga, Signal je uveo novu funkciju. U pitanju je alat koji automatski zamućuje lica na fotografijama.

"Jedna stvar je sada jasna: Prilično je zgodno kada u 2020. godini možete da sakrijete svoje lice", objasnisu na blogu ove aplikacije, dodavši da u potpunosti podržavaju borbu protiv rasizma.

Alat za zamućivanje lica ugrađen je u najnoviju verziju za Android i iOS. Automatski detetktuje lica i onda ih "bluruje". Čak i ako se desi da propusti poneko lice, korisnici mogu sami da ga označe. Sva obrada se vrši na uređaju, a podaci ne odlaze van telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: