Društvene mreže "obukle crninu": Zašto su promenili profilne fotografije?

Društvene mreže promenile su profilne fotografije svojih zvaničnih naloga u crnu boju, kako bi pružili podršku borbi protiv rasizma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

12:38

Default images

Twitter je, osim zvaničnog naloga, promenio i svoj nalog sa kog "retvituje" objave, gde su napisali kako rasizam ne poštuje socijalnu distancu, i da, usled rastućeg straha u svetu, pozivaju ljude da obrate pažnju na probleme ljudi sa crnom ili braon bojom kože.

Podsećanja radi, nemiri u SAD koji su već na ivici građanskog rata, nastali su zbog toga što je jedan policajac u Mineapolisu ubio čoveka crne boje kože. Od tada, borba protiv rasizma se svakoga dana sve više rasplamsava na ulicama širom Mineapolisa, ali i drugih delova Sjedinjenih Američkih Država. Ubrzo je i Facebook krenuo sličnim putem, pa je tako i njihova profilna fotografija na nalogu Facebook App obojena u crno, kao i fotografija zvaničnog Instagram profila na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: