Ovaj trend na društvenim mrežama je opasan po vaše lične podatke VIDEO

Društvene mreže su postale sastavni deo života. Ipak, koliko ih koristimo ponekad zaboravljamo da društvene mreže mogu biti i opasne.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.05.2020.

17:01

Ovaj trend na društvenim mrežama je opasan po vaše lične podatke VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Brzom pretragom heštega #boardingpass naći ćete preko 100.000 rezultata na Instagramu.

Iako će vaši pratioci da uživaju u najavi vašeg predstojećeg putovanja ili odmora - kriminalci koji su zainteresovani da vam ukradu identitet koristiće vaše podatke za kriminalne radnje samo na osnovu fotografije vaše avionske karte.

Ukoliko baš gorite od želje da pokažete svojim prijateljima da putujete, možete da postavite kartu sve dok ne prikazujete ime, kodove rezervacija, datume i barkod.

Izbacivanje osetljivih informacija pametnije je od zamućivanja jer se pikseli, pod pravim okolnostima i s pravim programima, često mogu prebaciti u njihov prethodni oblik, otkrivajući upravo ono što želite sakriti.

Pogledajte video-prilog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: