Vlasnik Zooma objavio: Više od 200 miliona korisnika i velike rupe u privatnosti

Aplikacija za video-pozive Zoom je imala više od 200 miliona korisnika u martu, objavio je vlasnik Erik Juan.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2020.

15:32

Default images

Upotreba aplikacija kao što je Zoom naglo je porasla od kada se svet suočava sa pandemijom koronavirusa, pa mnogi moraju da prisustvuju poslu ili predavanjima od kuće.

"Da bismo ovaj rast stavili u kontekst, u decembru prošle godine, maksimalan broj i plaćenih i besplatnih video-sastanaka na Zoom platformi bio je oko 10 miliona", napisao je Erik Juan u saopštenju.

Međutim, ogroman priliv korisnika na ovoj platformi pokrenuo je mnoštvo problema, uglavnom onih koji se tiču privatnosti korisnika.

"Priznajemo, nismo ispunili sva očekivanja u vezi sa privatnošću i sigurnošću zajednice. Zbog toga mi je duboko žao", napisao je Juan.

"U narednih 90 dana posvećeni smo izdvajanju resursa potrebnih za bolje identifikovanje i rešavanje problema", zaključio je zbog toga u svom saopštenju prvi čovek Zooma.

Na probleme upozorili i FBI i Mask

U ponedeljak, kancelarija FBI u Bostonu upozorila je korisnike da ne objavljuju sastanke ili ne dele linkove javno, jer su imali problema sa hakovanjem sastanaka, tzv. "zumiranjem".

Samo nekoliko dana kasnije Ilon Mask je zabranio korišćenje Zoom aplikacije svim zaposlenima u Space X kompaniji, zbog toga što postoje "problemi u vezi sa bezbednošću i privatnošću", piše Rojters, pozivajući se na to da su imali uvid u memorandum koji je Mask potpisao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: