Instagram staje na put lažnim informacijama

Instagram će konačno početi agresivnije da se bori protiv lažnih informacija.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

09:00

Instagram staje na put lažnim informacijama
Foto: depositphotos, GekaSkr

Najavili su da će početi sa uklanjanjem objava koje sadrže lažne informacije a koje su proverene i označene kao "lažne".

Kako kažu, ovo neće samo da se odnosi na dezinformacije o koronavirusu, već i na sve objave koje su označene od strane "fakt čekera".

Takođe, iz "Recommended" sekcije biće uklonjeni profili koji imaju veze sa koronavirusom, a u "Explore" odeljku nećete moći da vidite nijednu objavu koja sadrži informacije, osim ako je nije postavila "verodostojna zdravstvena organizacija".

Instagram takođe uvodi novu funkciju, pod nazivom "Co-Watching". Ona omogućava korisnicima da zajedno pregledaju objave putem grupnih video-poziva, piše Engadget.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: