Najvažnija 24 pitanja u ovom trenutku: Francuska uvela internet-test za koronavirus

Francusko ministrastvo zdravlja odobrilo je test kojim se putem interneta mogu proveriti simptomi i mogućnost zaraze virusom covid-19. Naglašava se da u pitanju nije dijagnoza već procena zdravstvenog stanja u situaciji epidemije koronavirusom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.03.2020.

19:00

Najvažnija 24 pitanja u ovom trenutku: Francuska uvela internet-test za koronavirus
Foto: depositphotos-GaudiLab

Francuski mediji navode da se od prošle nedelje test nalazi na veb-sajtu maladiecoronavirus.fr i sadrži 24 pitanja koja se odnose na simptome koje imaju ljudi koji su razvili bolest nakon zaraze koronavirusom.

Od korisnika se takođe traži da anonimno odgovore i na pitanja o njihovoj težini, visini, starosti i daju dodatne informacije o njihovom opštem zdravstvenom stanju.

Na kraju testa se daje preporuka da li treba da se obrate lekaru, pozovu hitne službe ili se čini da je malo verovatno da su se zarazili virusom.

Test putem interneta uveden je kako bi se u nedostatku fizičkih tekstova za koronavirus smanjio pritisak na francuske zdravstvene službe koje u trenutnoj situaciji dobijaju veliki broj nepotrebnih poziva građan zabrinutih za svoje zdravlje.

TV stanica Frans 24 javlja da je samo u subotu veb-stranicu posetilo više od dva miliona ljudi, od čega je 12 procenata ispitanika pozvano da se obrate hitnim službama.

U Francuskoj je u nedelju ukupno bilo 14.459 potvrđenih slučajeva koronavirusa i 562 smrtna slučaja povezana sa koronavirusom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: