Novi propusti pronađeni: Ugroženo više od milijardu uređaja povezanih na Wi-Fi

Na više od milijardu uređaja povezanih sa internetom, uključujući Apple iPhone i Amazon Echo, ugrožena je bezbednost. Ovo bi moglo da omogući hakerima da špijuniraju saobraćaj koji se šalje preko Wi-Fi mreže.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2020.

08:00

Novi propusti pronađeni: Ugroženo više od milijardu uređaja povezanih na Wi-Fi
Foto: Depositphotos, Andreus

Propust koji je otkrila firma ESET radi tako što je omogućeno deaktiviranje šifri koje koristi Wi-Fi mreža zaštićena lozinkom.

To bi moglo da omogući hakerima da prate aktivnost na mreži kao da nema nikakve zaštite. Iako bi to moglo da znači kako je žrtve moguće prisluškivati, ažuriranja softvera verovatno će sprečiti katastrofalne rezultate.

Ranjivost koju su istraživači nazvali Kr00k utiče na uređaje sa Wi-Fi čipovima kompanije Broadcom i Cypress, koji se koriste u velikom broju uređaja sa bežičnim internetom, uključujući Apple, Google i Samsung telefone.

Bezbednosna ažuriranja su već napravljena tako da rešavaju ovaj problem, tako da je najbolji savet da računari, telefoni i svi uređaji povezani na internet imaju najnoviji softver.

U najgorem slučaju, biće izložena značajna količina podataka, uključujući internet stranice koje posećujete ili poruke koje šaljete, piše MIT Technology Review.

Međutim, mnoge privatne komunikacije na vašoj Wi-Fi mreži i dalje bi trebalo da budu sigurne zbog šifriranja koje koriste same internet stranice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: