Strah se širi brže od virusa: "Zaražen" i svetski tehnološki skup

Zbog epidemije koronavirusa sve veći broj kompanija otkazuje učešće na jednom od najvećih tehnoloških sajmova zakazanog za kraj ovog meseca u Španiji.

Izvor: B92

Sreda, 12.02.2020.

09:00

Strah se širi brže od virusa:
Foto: GettyImages, Kevin Frayer

Fejsbuk, američki tehnološki giganti Cisko Sistems i Intel, provajder bežičnog interneta Sprint, kao i kineski proizvođač pametnih telefona Vivo, saopštili su danas da otkazuju učešće na Mobajl vorld kongresu (Mobile World Congress) koji treba da se održi od 24. do 27. februara u Barseloni u Španiji.

Oni su se pridružili mnoštvu drugih vodećih komunikacionih i tehnoloških kompanija koje su se povukle sa tog skupa.

Učešće su ranije otkazali Erikson, Amazon, Soni i LG. Očekivalo se da će na sajmu biti više od 100.000 posetilaca, uključujući pet do šest hiljada iz Kine, odakle je počela epidemija koronavirusa od koje je od decembra zaraženo preko 40.000 ljudi, a više od 1.000 je umrlo.

Organizatori skupa, kompanija GSMA, zabranili su dolazak svakom ko putuje iz kineske provincije Hubej, gde se nalazi grad Vuhan, epicentar virusa. Učesnici koji dolaze iz Kine moraju da dokažu da nisu bili u provinciji Hubej dve nedelje pre događaja.

Zvaničnici će vršiti provere temperature na skupu i povećati napore da dezinfikuju delove gde je veliki promet i površine koje se mnogo dodiruju kao što su ekrani na dodir i gelenderi. Otkazivanja će imati ekonomske posledice za grad domaćin, Barselonu, ali za sada se ne zna kolike.

Očekivalo se da će skup doneti 492 miliona evra ove godine i omogućiti 14.000 privremenih radnih mesta. U saopštenju organizatora se navodi da prate situaciju i da će prilagoditi planove prema razvoju događaja i savetima koje budu dobijali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: