Kad ne može Google, može TomTom: Huawei našao rešenje za mape i servise

Kineska kompanija Huawei je u poslednje vreme izuzetno aktivna kada je u pitanju prilagođavanje i pronalaženje alternativnih rešenja i pristupa aktuelnoj situaciji, koja kompaniji onemogućava korišćenje Google servisa usled sankcija koje su nametnule SAD.

Izvor: B92

Nedelja, 19.01.2020.

16:00

Kad ne može Google, može TomTom: Huawei našao rešenje za mape i servise
Foto: depositphoto/alexeynovikov

Najnoviji potez u tom pravcu je najavio portparol kompanije TomTom - Remco Meerstra. Očigledno je da Huawei i kompanija za navigaciju sa velikim renomeom već neko vreme imaju već zaključen sporazum o partnerstvu. Sporazum koji se čuvao u tajnosti, sada je konačno obelodanjen. Ipak, za sada još nema detalja o onome šta možemo da očekujemo.

Može se pretpostaviti da će Huawei iskoristiti TomTom-ov rastući ekosistem servisa i zasnivaće dosta toga na kompanijinim nezavisnim aplikacijama, paltforamama i podacima sa mapama.

Potrebno je napomenuti da Huawei sve ozbiljnije forsira svoje platforme i cloud usluge, približavajući ih sve više Google-ovim ponudama. Ovo je posebno vidljivo u oblasti pametnih telefona, gde korisnici mogu da očekuju sve više i više Huaweijevih rešenja u budućem periodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: