V-Coptr Falcon: Dron sa dva propelera i dužim trajanjem baterije

Kada su dva propelera bolja od četiri? Kada vašem dronu daju dodatno trajanje baterije, veću prenosivost i smanjuju buku, kažu tvorci ovog drona.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2020.

12:25

Default images

V-Coptr Falcon je nova bespilotna letelica kompanije Zero Zero Robotics. Ima vreme leta od 50 minuta, što je 20 minuta više od uporedivog DJI Mavic 2, piše The Verge.

Godinama su četiri propelera standard koji koriste sve bespilotne letelice, što im nudi veću snagu i stabilnost.

Ipak, kako kažu iz Zero Zero, dizajn nagibnog rotora, koji omogućava da se svaki propeler okreće nezavisno, omogućava ovom modelu da parira rivalima sa četiri propelera. Aerodinamika drona je ovako poboljšana.

Još jedna prednost bi trebalo da bude smanjenje potrošnje baterije, kao i kompaktna forma drona.

V-Coptr Falcon je, izgleda, opremljen i za fotografije iz vazduha i video snimke. Glavna kamera ima 12 megapiksela, i može da snima 4K video uz brzinu od 30 fps.

Cena ovog modela biće 999$, a trebalo bi da se nađe u prodaji u februaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: