Grafika koju pokreće AI: Intel već pustio glasine o novom procesoru

Još se nisu slegli utisci koje su na nas ostavili Intel procesori desete generacije, a iz ove kompanije već se govori o novim proizvodima. Novi procesor za sada nosi naziv "Tiger Lake", a mogao bi da se nađe u laptopovima do kraja godine.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

09:47

Grafika koju pokreće AI: Intel već pustio glasine o novom procesoru
Foto: EPA-EFE, ETIENNE LAURENT

Trebalo bi da ima 10 nanometara, a njegova glavna poboljšanja biće bolaj grafika koju pruža, i veća upotreba veštačke inteligencije za upravljanje "zadacima".

Tiger Lake će ponuditi "dvocfreni" porast performansi, tvrde iz Intela, i CPU i matična ploča mogu da se uklope na ploču koja je približno iste veličine kao i današnji M.2 SSD uređaji. Ovo bi trebalo da znači bolje performanse nego što ih sada imaju laptopovi, uz još lakšu prenosivost zbog manjih komponenti, piše portal PC Mag.

Očekuje se da će i neki laptopi sa procesorima Tiger Lake koristiti Intelov najavljen i GPU, nazvan DGX1. Intel je prošle godine testirao ovaj grafički procesor, a ove godine je na CES festivalu prikazao demo rad novog GPU koji pokreće Destiny 2 na laptopu.

Trebalo bi da Tiger Lake laptopovi uključuju sledeću generaciju "Xe" integrisane grafike.

Intel predviđa da će se Tiger Lake koristiti i u savitljivim i u double-screen kompjuterima, a na CES-u je pokazao svoj prototip OLED displeja, koji nosi kodni naziv "Horseshoe Bend."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: