Google Maps će vas uskoro obaveštavati koje su ulice dobro osvetljene

Google Maps je, bez sumnje, jedna od najpopularnijih aplikacija na gotovo svakom uređaju. Tokom godina je prerastao iz jednostavnog alata za navigaciju u aplikaciju koja vam može preporučiti restorane, sprečiti vas da dobijete kaznu za prebrzu vožnju ili vam omogućava da naručite vožnju taksijem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

15:22

Google Maps će vas uskoro obaveštavati koje su ulice dobro osvetljene
Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Sada, zahvaljujući poratlu XDA-Developers, saznajemo da Google izgleda radi na još jednom načinu kako bi ste bili sigurni kada koristite njihove mape. Google Maps, naima, priprema novu opciju "Lighting" (Rasveta) u kojoj bi se prikazivalo koje ulice su noću dobro osvetljene. Lighting Yellow lines show streets with good lighting Start No lighting info available Poor to no lighting See how brightly lit the streets are Good lighting New! See how brightly lit the streets are "Lighting view isn't available at this zoom or in this region" Zoom in more to see lighting data. Ono što se za sada zna je da će alat moći da vam pokaže na kojim ulicama je dobro osvetljenje, gde je loše ili ga nema. Čak postoje naznake da će moći da vam pokaže koliko su jako osvetljene ulice, piše AndroidCentral.

Iako se još uvek ne zna puno detalja, ova opcija biće dobrodošao dodatak već robusnoj navigacijskoj aplikaciji, jer, saznaje koje su ulice dobro osvetljene a koje nisu, može povećati sigurnost ali i pomoći u snalaženju na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: