Srećan Games.CON svima koji slave! FOTO

Games.Con, najveći festival gejminga i pop kulture u regionu, juče je otvorio kapije Beogradskog sajma i dočekao spektakularnim programom gotovo 10.000 gejmera i svih onih koji se tako osećaju.

Izvor: B92

Subota, 07.12.2019.

14:23

Srećan Games.CON svima koji slave! FOTO
Photo by Woo

Pod sloganom #LevelovatiSeMora, četvrti Games.CON će danas i sutra omogućiti ljubiteljima svih vrsta igara priliku da se okupe na jednom mestu, razmene iskustva, takmiče se na turnirima i razgibaju prstiće, a na Sajmu vas čeka i naš hostman Woo.

Na glavnoj bini u 15:35, danas vas očekuje ekipa fan filma Star Wars: Breaking Point. Reditelj Stevan Filipović i glumci Darko Ivić, Jana Milosavljević i Slaven Došlo popričaće sa posetiocima festivala o prvom srpskom filmu koji je inspirisan serijalom „Ratovi zvezda“ i ekskluzivno prikazati kadrove iz filma čija premijera se očekuje kasnije u decembru.
Photo by Woo
U 16:30 testiramo vaše znanje, sećanje, vaš sluh i poznavanje gejming istorije ali i aktuelnih dešavanja uz Pab kviz. Učešće je potpuno besplatno i bez straha od blamiranja. U slučaju da nema tačnog odgovora najgluplji se prihvata kao tačan!

Tradicionalno Cosplay takmičenje na kojem učestvuje preko 30 takmičara iz Srbije i regiona, biće održano u subotu 07.12. na Glavnoj sceni od 18h. Tema Kosplej takmičenja je slobodna, ali će se nastupi odvijati u dve kategorije “GEJMING” i “POP kultura”.
Photo by Woo
Tu su naravno i gejming turniri u najpopularnijim igrama kao što su LoL, Dota 2, PES, FIFA, Fortnite… Nisu zapostavljeni i ljubitelji igara na mobilnim telefonima, tabletop entuzijasti kao i oni koji vole društvene igre kao ni i mačevaoci. Informacije o svim turnirima pogledajte na sajtu http://gamescon.rs/

Indie dev zajednica je spremila konferenciju na kojoj će danas govoriti brojni predavači na temu budućnosti video igara kao i blockchain fenomena a ljubitelji dronova će moći da uživaju u trkama na poligonima punim različitih prepreka.
Photo by Woo
I za kraj preporuka da svratite do Market Square-a u hali 1a i pogledate bogatu ponudu unikatnih umetničkih predmeta, rukotvorina, igračaka, figura, kolekcionarskih predmeta i raznih džidža bidža koje su mnogobrojni umetnici i zanatlije spremili za vas.

Beogradski sajam je otvoren od 10h pa navalite!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: