Još jedan kineski gigant radi na sopstvenom čipu

Sudeći prema informacijama do koje prenosi holandski sajt LetsGoDigital, kineska kompanija Oppo uskoro će postati još jedan od proizvođača pametnih telefona koji će proizvoditi sopstvene čipove za svoje mobilne uređaje.

Izvor: B92

Subota, 23.11.2019.

17:00

Još jedan kineski gigant radi na sopstvenom čipu
Foto: Depositphotos / Imaginechina-Editorial

Sajt je kao dokaz te tvrdnje objavio zahtev za zaštitu patenta kineske kompanije pri Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (European Union Intellectual Property Office - EUIPO).

Iako je čip već prijavljen pod nazivom Oppo M1, još uvek nije jasno da li je u pitanju procesor za pametne telefone kineske kompanije ili je reč o čipu drugačije namene.

Oppo je ranije najavio veliki porast sopstvenih ulaganja u sektor istraživanja i razvoja. U tom cilju, angažovani su novi stručnjaci dovedeni iz kompanija kao što su Speadtrum i MediaTek. Pretpostavlja se da bi novi čip mogao da bude predstavljen već tokom Mobile World Congress-a u Barseloni, koji će biti održan u februaru 2020. godine.

Osim Oppo-a, kompanije Samsung i Huawei proizvode sopstvene procesore za svoje mobilne uređaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: