"Preliva": Samsung patentirao svoj "vodopad" ekran za buduće flegšip uređaje

Kao što je to već postalo uobičajno, očekuje se da će kompanija Samsung u prvom kvartalu sledeće godine predstaviti nove modele predstojeće S11 serije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

16:00

Default images

Takođe, izgleda i da korejska komapnija radi na potpuno novoj seriji "high-end" pametnih telefona koja će se najverovatnije zvati Galaxy One.

A kako aktuelni trendovi nalažu sve tanje ivice oko ekrana mobilnih telefona, što korisniku omogućava veći ekran sa maksimalnom iskoristivošću njegove površine, i Samsung sve više razmišlja u tom pravcu.

Prvi primer pametnog telefona sa tzv. vodopad displejem (waterfall display) je Vivo NEX 3 5G, čija površina ekrana je proširena preko svih ivica uređaja do "leđa". Tu je i Xiaomi sa svojim Surround Display rešenjem za budući Mi Mix Alpha telefon.
Foto: Printscreen / LetsGoDigital
Međutim, za razliku od većine poznatih rešenja, Samsungov "vodopad" se, osim bočnih ivica uređaja, proširuje i na gornju i donju, čime se stvara utisak postojanja 3D displeja.

Ovkav ekran će imati mogućnost upotrebe dodatnih virtuelnih tastera, smeštenih u zakrivljene ivice, što je rešenje koje je Huawei nedavno predstavio na svom premijum telefonu Huawei Mate 30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: