"Šifrovani od početka do kraja": Facebook Messenger dobija nove opcije za audio i video pozive

Kompanija Facebook testira šifrovane audio i video pozive preko opcije Secret Conversations u aplikaciji Messenger, prenose specijalizovani mediji. Kako se navodi, audio i video pozivi upućeni preko tajnih razgovora biće "šifrovani od početka do kraja na svim vašim aktivnim mobilnim uređajima".

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

13:32

Foto: Alexander Koerner/Getty Images

Facebook je predstavio tajne razgovore kao eksperimentalnu funkciju za Messenger 2016. godine, omogućavajući korisnicima da šalju "end-to-end" šifrovane poruke a čini se da bi uskoro enkripcija trebalo da bude omogućena i za audio i video pozive.

Međutim, pošto je ova funkcija trenutno u testnoj fazi i Facebook tek treba da potvrdi da će se uopšte i objaviti, možda će proći neko vreme pre nego što zaista budete mogli da upućujete audio ili video pozive na bezbedniji način.

Facebook je, inače, početkom ove godine objavio da planira da uvede "end-to-end" enkripciju na svim svojim popularnim aplikacijama za razmenu poruka u sklopu pristupa više usmerenog na privatnost korisnika.

Istovremeno, vlasti Velike Britanije, SAD i Australije nedavno su tražile od te kompanije da osigura da sigurnost njegovih korisnika ne bude ugrožena, kao i da organima za sprovođenje zakona omogući pristup komunikacijama na svojim servisima za razmenu poruka pre nego što nastavi sa uvođenjem enkripcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: