Jedan profesor je izračunao koliko vremena provodimo uz mobilni telefon

Da li ste se zapitali koliko vremena dnevno koristite mobilni telefon? Kristijan Montag, profesor psihologije na univerzitetu Ulm u Nemačkoj, tvrdi da je reč o dva i po sata.

Izvor: B92

Petak, 01.11.2019.

12:30

Jedan profesor je izračunao koliko vremena provodimo uz mobilni telefon
Foto: DmitryPoch/Depositphotos

"To vodi ka nižoj produktivnosti rada, a najviše vremena provodimo na Facebooku, Instagramu i drugim društvenim mrežama", kaže Montag.

On smatra da su ljudi u strahu od toga da nešto važno ne propuste i zato često koriste "pametne sprave". Da bi se to sprečilo najbolje bi bilo da se postave vremenska ograničenja za korišćenje mobilnih telefona u kancelariji.

Stručnjaci savetuju da se tokom radnog vremena isključe obaveštenja koja stižu na mobilni, a da na privatne mejlove i poruke treba odgovoriti samo ako je nešto hitno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: