Uskoro nam stiže "olakšanje" iz Googlea

Googleov internet-pregledač Chrome dobro je poznat po svojoj večitoj gladi za RAM memorijom, čime svakako može da uspori rad računara. Nije, međutim, Chrome uvek kriv za to...

Izvor: B92, Tech Radar

Petak, 01.11.2019.

12:00

Uskoro nam stiže
Foto: Depositphotos / simpson33

Ponekad su za to odgovorne i reklame sa sajtova. Upravo zbog toga, developeri Googlea rade na alatki koja bi trebalo da reši taj problem, i to tako što će zaustaviti učitavanje "preteških" reklama i oglasa, koje prekomerno opterećuju memorijske resurse računara.

Novi alat je prvi put spomenut u poruci Chromium developera, a potom je iz Googlea stigla potvrda i pojašnjenje o čemu se tu zapravo radi.

Reklame i oglasi će biti blokirani ako koriste procesor računara duže od 60 sekundi, ako ga koriste duže od 15 sekundi u bilo kom vremenskom okviru od 30 sekundi ili ako koriste više od četiri megabajta mrežnog saobraćaja za učitavanje resursa.

Svaki oglas koji bude uklonjen na taj način biće zamijenjen porukom u kojoj će biti objašnjeno zbog čega je uklonjen.

Korisnici novi alat mogu da isprobaju u test internet-pregledaču Chrome Canary, koji je još u eksperimentalnoj fazi. Od objave zvaničnog izdanja dele nas meseci programerskog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: