"Naše tehnologije ne krše Trampove sankcije": Oni nastavljaju saradanju sa Huaweijem

Britanski proizvođač čipova ARM obajavio je da će nastaviti sa snabdeva Huawei, nakon što je, usled trgovinskog rata SAD i Kine, prethodno u maju prekinuo veze sa kineskom kompanijom.

Izvor: B92

Nedelja, 27.10.2019.

09:00

i

U ARM-u smatraju da su njihove tehnologije britanskog porekla i da snabdevanje Huaweija njima, kao takvima, ne predstavlja kršenje sankcija Bele Kuće.

Huaweijeva podružnica HiSilicon, koja konstruiše i proizvodi Kirin čipove za kompanijine pametne telefone, koristi ARM-ove nacrte kao osnovu za svoje dizajne čipova.

ARM-ova v8-A arhitektura, kao i njena sledeća generacija, nisu američkog porekla, istakla je britanska kompanija, pa otuda restrikcije SAD na nju nisu promenljive, prenosi GSM Arena.

Trgovinski rat SAD i Kine žestoko je pogodio Huawei, onemogućujući kineskoj kompaniji da sarađuje sa dobavljačima iz SAD. Prvobitne sankcije su pre mesec dana ublažene, pa je tako Qualcomm nastavio da posluje sa Huaweijem.

Sada, da osiguranom saradnjom sa kompanijom ARM, budućnost Huawijevih čipova, izgleda, sigurnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: