Možda je "zub" prevara, ali je sud ipak presudio u korist "zagrižene jabuke"

Početkom ove godine, dvoje ljudi tužilo je kompaniju Apple zbog izreza na vrhu ekrana (notch) iPhone telefona, odnosno zbog načina na koji se reklamiraju ekrani koji imaju izrez na vrhu.

Izvor: B92, AppleInsider, Balkandroid

Utorak, 08.10.2019.

11:30

Možda je
Foto: GettyImages / Carl Court

Oni, naime, tvrde da, iako se ekran iPhone X telefona reklamira kao ekran dijagonale 5,8 inča, od tog broja nisu oduzeti pikseli nestali implementacijom "zuba", pa tako iPhone X ima ekran sa 10 odsto manje piksela nego što se reklamira.

To, kako kažu, zavarava kupce i daje im pogrešnu sliku o stvarnom kvalitetu ekrana tog uređaja.

Međutim, okružni sudija Hejvud Gilijam skeptičan je kada su ove tvrdnje u pitanju. On tvrdi da se čini da nikoga u Americi ne zabrinjava ovaj način marketinga.
Foto: GettyImages / Justin Sullivan
Smatra da Apple-u u prilog ide i činjenica koju je advokatica te kompanije u nekoliko navrata navela, a koja se tiče nekoliko napomena o veličini i rezoluciji ekrana koje se mogu pronaći kako na zvaničnom web sajtu kompanije, tako i na samom pakovanju uređaja.

Sa druge strane, C. K. Li iz kompanije "Lee Litigation Group PLLC", koja zastupa tužioce u ovom slučaju, navodi da je Apple korisnicima mogao direktno da naznači da navedeni broj piksela "nisu pravi pikseli", što, u konačnom, smanjuje ukupnu rezoluciju ekrana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: