Kultna konzola proslavila 20. rođendan

Vreme nezaustavljivo leti, a stalni podsetnik su postali i razni jubileji koje obeležavaju igre i konzole.

Izvor: play.co.rs

Četvrtak, 12.09.2019.

09:35

Default images

Nizu proslave se pridružila i čuvena konzola Sega Dreamcast, koja beleži čitavih 20 godina od pojaviljivanja. Dreamcast je došao kao naslednih omanulog Sega Saturna i to sa pristupačnijom cenom i fantastičnim (3D) igrama, poput Shenmue 1, Rez i Phantasy Star Online.

Bila je to prva konzola šeste generacije, i tada daleko ispred svog vremena, po ocenama mnogih.

Dreamcast je uživao dosta veću popularnost na zapadu nego u zemlji iz koje potiče - Japanu, a sa sobom je doneo i niz inovacija, pa između ostalog važi i za prvu konzolu koja je imala direktni pristup internetu, piše Play.

Sega je dosta naučila iz grešaka sa ranije spomenutim Saturnom, što se i vidi u Dreamcast slučaju, ali ono što je "ubilo" ovu odličnu konzolu je tajming.

U isto vreme kada se Dreamcast pojavio i kada je dobijao na zaletu, počela je marketinška kampanja za Playstation 2, naslednika originalnog Playstationa, sa još boljim tehničkim karakteristikama i igrama, što je raspršilo snove Dreamcast konzole.

Dreamcast, nažalost, nosi titulu jedne od najboljih konzola sa tragičnom sudbinom, a ujedno je i poslednja konzola koju nam je SEGA ikada napravila.

Da li ste vi imali prilike da se igrate na Dreamcastu i koja je vaša omiljena igra sa te konzole?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: