"Savitljivi" ekran od 2.000 dolara: Samsungov "preklopnik" konačno u našim rukama FOTO

Jedna od zvezda berlinskog IFA sajma tehnike nesumnjivo je, konačno i zvanično, predstavljeni Samsung Galaxy Fold, prvi pametni telefon sa ekranom na preklop jednog od vodećih svetskih proizvođača koji je izašao na tržište.

Izvor: B92

Subota, 07.09.2019.

09:00

Foto: B92

Piše: Miloš B. Jovanović

O tome koliki je „hajp“ taj telefon izazvao dovoljno govori činjenica da je deo Samsungovog štanda na kome je izložen Galaxy F posebno ograđen, a isped njega se tokom celog dana formira red znatiželjnika koji željno isčekuju da vide to „savitljivo“ čudo do tehnike.

Posle nekoliko odlaganja zbog testova i dorada, ovoga puta Fold je zvanično predstavljen i uskoro će početi da se prodaje na nemačkom tržištu po ceni koja je ekvivalentna iznosu od 2.000 dolara (budući da još uvek nisu dobili zvanučnu evropsku cenu, ljudi iz Samsunga na štandu nisu hteli da spekulišu).
Foto: B92
Što se prvog utiska tiče, on je veoma dobar. Kada je preklopljen, uređaj zaista lepo leži u ruci, budući da je tada širok samo 63 milimetra, pa deluje mnogo jednostavnije za upotrebu u odnosu na standardne pametne telefone sa ekranima dijagonale šest i više inča, iako je prednji ekran za današnje pojmove primetno manji.
Foto: B92
A kada se otvori, dobija se veliki ekran dijagonale 7,3 inča, sposoban da „usku“ sliku sa osnovnog ekrana „proširi“ i omogući bolju preglednost. To deluje kao veoma praktično rešenje kada je navigacija na mapama u pitanju.
Foto: B92
Za kratko vreme, koliko smo se družili sa revolucionarnim Samsungovim telefonom, uspeli smo da primetimo samo to da njegov interfejs korisnicima omogućava mnogo bolju preglednost i veću praktičnost prilikom obavljanja više operacija u isto vreme (multitasking) na velikom ekranu.
Foto: B92
Samsung Galaxy Fold je 5G uređaj koji korsiti Android operativni sisitem, sa nešto izmenjenim One UI interfejsom, koga je korejski proizvođač prilagodio unutrašnjem ekranu i radu na njemu.
Foto: B92
Na Samsungovom štandu IFA sajma kažu da njihov novi telefon može da izdrži i do 200.000 preklapanja, a njegov minimalni vek trajanja je procenjen na pet godina.

Tehničke karakteristike telefona izgledaju ovako:
Foto: Samsung
Foto: Samsung

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: