Facebook ukida prepoznavanje lica

Facebook je saopštio da ukida softver za prepoznavanje lica za identifikaciju lica prijatelja na fotografijama koje su postavili na zidu korisnika, koji im automatski sugeriše da ih "taguje".

Izvor: B92

Sreda, 04.09.2019.

09:00

Facebook ukida prepoznavanje lica
Foto: Depositphotos / VadimVasenin

Facebook će umesto opcije "sugestije za tagovanje", uvesti podešavanje za uokvirivanje lica za različite potrebe, a ne samo za "tagovanje".

Korisnici Facebooka će moći da uključe ili isključe ovu opciju, prenosi AP.

Oni koji uključe novu opciju, moći će da vide obaveštenje o prepoznavanju lica, a tu će biti i dugme za isključivanje opcije.

U Ilinoisu je protiv Facebooka podignuta tužba zbog opcije "sugestije za tagovanje", a savezni apelacioni sud je odlučio da postupak može da proces može da počne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: