Tehnološki divovi Google, Facebook i Twitter sa FBI o borbi protiv "ideologije mržnje"

Guverner Teksasa sazvao je Gugl, Fejsbuk i Tviter na sastanak o ekstremizmu zbog oružanog napada u El Pasu gde su ubijene 22 osobe.

Izvor: Beta

Utorak, 20.08.2019.

09:48

Tehnološki divovi Google, Facebook i Twitter sa FBI o borbi protiv
Foto: Mactrunk/Depositphotos

Republikanski guverner Greg Abot najavio je da će se ove nedelje tehnološki divovi pridružiti FBI-u i poslanicima Teksasa u raspravi o borbi protiv "ideologije mržnje", domaćeg terorizma i pretnji sajber-bezbednosti.

Abotov portparol Džon Vitman je rekao da su kompanije pozvane da objasne svoj rad. Vlasti kažu da je osumnjičeni napadač iz El Pasa priznao da je 3. avgusta u samousluzi "Volmart" namerno pucao samo na Meksikance.

Takođe kažu da je napadač, 21-godišnji Patrik Krasius, pred napad objavio rasistički proglas na internetu. Guverner Abot traži ukidanje sajtova nasilnih ekstremista na internetu, naročito aktivnih od oružanog napada u pograničnom El Pasu, gde mahom žive Latinoamerikanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: