Google Transit startovao i u Subotici, čeka se Beograd

Od pre nekoliko dana Subotica je postala još jedan grad u Srbiji u kojem je Google Maps navigacija dostupna za javni gradski prevoz.

Izvor: B92

Sreda, 31.07.2019.

15:15

Google Transit startovao i u Subotici, čeka se Beograd
Ilustracija / Foto: Depositphotos/dimarik

Glavni pokrovitelj ovog projekta je UNDP (Program Ujedinjenih nacija za razvoj) koji je, sa ekspertizom Andreje Gluščević, omogućio pripremu i funkcionisanje kompletnog sistema u Subotici.

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

U sistemu je implementiran i tarifni sistem gradskih linija, tako da aplikacija daje informaciju i o ceni pojedinačne karte u vozilima koja se koriste na toj destinaciji.

Google Transit sistem u Subotici trenutno pokriva samo gradske linije JP Subotica-trans, a u nekom skorijem roku se planira proširenje sistema i sa prigradskim linijama gradskog saobraćajnog preduzeća.

Što se Srbije tiče, Google Transit već je dostupan u Nišu, Kragujevcu, Užicu, a radi se na tome da zaživi i u Beogradu.

Zastupljen je i u regionu i to: Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: