5G mreže i 3D štampa su budućnost borbe protiv kriminala

Pojava takozvanih tehnologija za ometanje, onih koje fundamentalno menjaju način na koji živimo, radimo i međusobno se povezujemo, pruža kriminalcima nove načine da ostvare svoje ciljeve, ali i snabdevaju policiju snažnim sredstvima u borbi protiv kriminala, navedeno je u saopštenju Evropola.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.07.2019.

15:00

5G mreže i 3D štampa su budućnost borbe protiv kriminala
Ilustracija / Foto: Depositphotos/sarah5

Da bi ostali relevantni i efikasni, neophodno je da organi za sprovođenje zakona ulažu u razumevanje i aktivno traže nova, inovativna rešenja.

Neke od novih tehnologija uključuju veštačku inteligenciju, kvantno računanje, 5G, alternativne decentralizovane mreže i kripto valute, 3D štampanje i biotehnologiju.

One će imati dubok uticaj na kriminalni pejsaž i sposobnost organa za sprovođenje zakona da odgovore na nove pretnje.

Ovaj poremećaj potiče od uzajamnog približavanja između ovih novih tehnologija, dosad neviđenih slučajeva upotrebe i aplikacija, kao i izazova koje nameću postojeći pravni i regulatorni okviri.

Izveštaj koji je objavio Evropol ima za cilj da identifikuje bezbednosne pretnje povezane sa ovim i ukazuje na načine na koje policija može da iskoristi mogućnosti koje ove tehnologije donose u borbi protiv kriminala i terorizma.

On, takođe, naglašava ključnu ulogu privatnog sektora i važnost sprovođenja zakona u cilju većag angažmana sa tim akterima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: