Dokle više: Kamere od 108MP i 10X optičkim zumom sledeće godine u telefonima?

Pozanti tech dojavljivač @IceUniverse, koji često objavljuje prilično pouzdne informacije iz sveta pametnih telefona, najavio je da ćemo već koliko sledeće godine imati priliku da vidimo telefon da kamerom od 108MP i 10x optičkim zumom.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2019.

16:00

Default images

Telefon na fotografiji iz njegovog tvita veoma liči na Samsung Galaxy Note 10, čije je predstavljanje zakazano za početak avgusta, mada @IceUniverse ne navodi o kome je proizvođaču reč niti kada će telefon biti predstavljen.

Inače, bankarska grupacija Credit Suisse u martu je objavila izveštaj u kome se predviđa da će se u drugoj polovini 2019. godine pojaviti senzori od 65 megapiksela, kao i da ćemo 108MP senzore biti u prilici da vidimo tokom 2020, piše GSM Arena.

Senzori od 64MP već su postali realnost, pa se proizvođači pripremaju da počnu sa njihovom ugradnjom u buduće uređaje.

Kompanija Qualcomm je, takođe, imala slična predviđanja kada su kamere za telefone od 64MP i 100MP u pitanju.

Ni jedan proizvođač do sada nije zvanično objavio da radi na senzoru za mobilne uređaje rezolucije 100+ megapiksela, kao ni na mogućnosti optičkog zumiranja od 10X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: