Necenzurisani Wolfenstein prvi put stiže u Nemačku

Nemačka je oduvek bila poznata po strogim zakonima i regulaciji kada su u pitanju video igre. One u kojima su se pojavljivali nacisti su dobijale poseban tretman.

Izvor: B92, play.co.rs

Nedelja, 30.06.2019.

14:56

Necenzurisani Wolfenstein prvi put stiže u Nemačku

Te igre, kao što je u ovom slučaju sa Wolfenstein serijalom, bile su u potpunosti zabranjene ili su vizuelno bile menjane tako da nemaju dodirnih tačaka sa nacizmom.

Nemačka je prošle godine smekšala pravila tako što je ukinula zabranu svastika i sličnih simbola u igrama. To je bilo vidljivo u Wolfenstein II, ali je cenzura ostala pa je tako ovaj naslov bio vizuelno drugačiji.

Ove godine se došlo do odluke da se cenzura u potpunosti ukine, pa će tako Wolfenstein Youngblood biti prva igra u istoriji koja će se u ovoj državi pojaviti bez ikakve cenzure.

Wolfenstein Youngblood izlazi 26. jula, pa ostaje da se vidi kakva će biti reakcija gejmera iz Nemačke pošto je ovo prvi put da dobijaju Wolfenstein sadržaj kao i ostali igrači širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: