Huawei smanjuje isporuke svojih najskupljih telefona?

Huawei je znatno smanjio porudžbine svojih pametnih telefona visoke klase, budući da kineska kompanija očekuje značajan pad prodaje u predstojećim mesecima, kao posledicu zabrane koju je uvela američka administracija.

Izvor: Digitimes Research, ViDi

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:56

Huawei smanjuje isporuke svojih najskupljih telefona?
Foto: Depositphotos / Imaginechina-Editorial

Prema predviđanju Huaweija, očekivani pad prodaje mogao bi da dostigne čak 60 odsto, zbog čega je doneta odluka da se broj porudžbina uređaja smanji, navodi sajt Digitimes Research u svom poslednjem izveštaju.

Prvi pametni telefoni koji će se naći meti ove odluke su najskuplji Huaweijevi flegšip modeli, uređaji koji pripadaju aktuelnoj P30 i predstojećoj Mate 30 seriji.

Nakon odluke o zabrani poslovnja američkih IT komanija sa Huaweijem, koju je inicirao američki predsednik Donald Tramp, kineska kompanija je sve upornija u pokušaju da, u što većoj mogućoj meri, smanji zavisnost od američkih kompanija i da što više komponenti proizvodi sama.

Huawei bi uskoro trebao da predstavi i svoj operativni sistem Hongmeng, koji bi na globalnom tržištu trebalo da se nađe 2020. godine, pod imenom Ark OS.

Tehnološki gigant iz Šenžena, kao i druge kineske IT kompanije redovno prate razvoj političke situacije u ekonomskim odnosima Kine i SAD.

One, međutim, ne očekuju previše od novog susreta Donalda Trampa i kineskog predsednika Si Đin Pinga, na kome bi možda mogao da bude postignut novi trgovinski dogovor koji bi mogao da bude povoljniji za Kinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: